کرک cucm

در حال حاضر و با توجه به عدم پیروی از قانون Copy Right بازار نرم افزارهای با لایسنس غیر اوریجینال یا اصطلاحاً کرک بسیار داغ می باشد. در این بین نرم افزار CUCM که جزو قدرتمندترین نرم افزار IP Telephony حال حاضر دنیا می باشد از محبوبیت خاصی بین متخصصین VoIP برخوردار است و به همین دلیل کرک CUCM بین کاربران VoIP دارای جایگاه ویژه ای است به خصوص که در حال حاضر کرک CUCM 12 و کرک CUCM 11 به عنوان جدیدترین نسخه های CUCM در دسترس می باشند.

بر خلاف سایر نرم افزارها که کرک آن به راحتی در دسترس می باشد کرک تین نرم افزار محبوب اصطلاحا نایاب می باشد و برای بهره مندی از آن باید هزینه پرداخت کرد که چه بسا در بعضی اوقات و بسته به شیوه کرک و همینطور ورژن آن باید مبلغ گزافی را نیز پرداخت نمود. در ادامه به شیوه ها و انواع مختلف کرک  می پردازیم و آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

در ادامه به برسی کرک CUCM 8.6 ، کرک CUCM 10 ، کرک CUCM 11 و در نهایت کرک CUCM 12 خواهیم پرداخت.

آشنایی با لایسنس های غیر اوریجینال و کرک CUCM

لایسنس کرک اصطلاحاً به لایسنس هایی گفته می شود که کاربر با تغییر در فایل های برنامه اقدام به فعال سازی یا کرک CUCM می نماید که این موضوع مستلزم Root کردن CUCM یعنی فعال کردن کاربر Root و ریست کردن Password آن می باشد. در ادامه تاریخچه نسخه های کرک CUCM را مورد بررسی قرار می دهیم و توضیح خواهیم داد که لایسنس کرک CUCM در هر زمان به چه صورتی فعال می شد.

نسخه غیر اوریجینال CUCM 6

نرم افزار CUCM ورژن 6 جزو اولین نسخه هایی بود که در ایران بسیار محبوب شد و با استفاده از ترفندهای خاصی می شد آن را بر روی ESX نصب نمود .کرک CUCM نسخه 6 به این گونه بود که گروهی آن را به صورت قفل شکسته و ISO در آورده بودند و کاربر با نصب آن ISO و بدون هیچ تنظیم اضافه ای یک CUCM کرک شده با 100,000 لایسنس در اختیار داشت. این نسخه از کرک  با گذشت بیش از 10 سال از انتشار آن همچنان در بعضی شرکت ها و سازمان ها در حال استفاده می باشد.

نسخه غیر اوریجینال CUCM 8

شیوه Licensing در این نسخه از CUCM با استفاده از DLU بود به گونه ای که هر تلفن بسته به مدل آن تعدادی DLU مصرف می کرد. در زمان ارائه این نسخه محبوبیت CUCM و به طور کل تکنولوژی VoIP به طور چشمگیری رو به افزایش بود.

جهت کرک کردن این نسخه از CUCM روش به این شکل است که ابتدا می بایست سرور CUCM را Root کنیم و همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد برای تمامی نسخه ها قبل از کرک CUCM می بایست پسورد مربوط به Root را ریست نمود. این مراحل به شرح ذیل می باشد:

1-ابتدا ISO مربوط به نرم افزار CentOS را داخل Datastore مربوط به ESX آپلود می کنیم و آن را به ماشین CUCM مانت می کنیم.

2-در تب Options در قسمت Boot Option گرینه Force BIOS setup را چک مارک می زنیم مطابق شکل زیر:

3- ماشین مربوط به CUCM را Power On می کنیم و سرور به صورت اتوماتیک وارد BIOS می شود و در تب BOOT گزینه CD-ROM را به ابتدا لیست منتقل می کنیم مطابق شکل زیر:

cucm-crack

4- با زدن کلید F10 تنظیمات را save و خارج می شویم. VM از طریق CD مربوط به CentOS بوت می شود و از منوی نصب CentOS گزینه Rescue Installed System را انتخاب می کنیم.

cucm-crack

5-در مرحله بعد زبان مورد نظر را انتخاب می کنیم.

کرک cucm

6-در مرحله بعد Keyborad Type را انتخاب می کنیم.

کرک cucm

7-در این مرحله می توانیم Network را فعال یا غیر فعال کنیم که ما No را انتخاب می کنیم.

کرک cucm

8-در مرحله بعد با زدن Continue تایید به ادامه Rescue Mode می دهیم.

کرک CUCM

9-در این قسمت با زدنOK پارتیشن CUCM به mnt/sysimage/ ماونت خواهد شد.

کرک cucm

10-مجدد OK می کنیم.

کرک cucm

11-در مرحله بعد Shell را انتخاب و OK می کنیم.

کرک cucm

12-دستورات زیر را اجرا می کنیم:

chroot /mnt/sysimage

rm /etc/securetty

passwd root

New Password:         (Enter your New UNIX Password)
Retype new password:        (Re-Enter your UNIX Password)

کرک cucm

با زدن دستور بالا Password مربوط به Root User را ریست می کنیم و Password مورد نظر خود را وارد می کنیم و جهت کرک CUCM از نام کاربری Root و این Password جهت لاگین به CUCM استفاده می کنیم.

13- فایل passwd را با دستور vim /etc/passwd ویرایش می کنیم و خط مربوط به

root:x:0:0:root:/root:/sbin/nologin

را با خط زیر تغییر می دهیم.

root:x:0:0:root:/root:/bin/bash

مظابق شکل زیر:

فایل اصلی

کرک cucm

فایل تغییر داده شده:

کرک cucm

بعد از ویرایش فایل با زدن کلید Esc و در ادامه wq: می توانیم فایل را ذخیره و سپس از فایل خارج شویم.

14-فایل sshd_config را با زدن دستور vim /etc/ssh/sshd_config ویرایش می کنیم و گزینه PermitRootLogin را روی Yes می گزاریم و در صورت وجود کامنت (#) آن را بر می داریم مطابق شکل زیر

فایل اصلی:

کرک cucm

فایل تغییر داده شده:

کرک cucm

15-در مرحله بعد با دستور vim /etc/selinux/cofig کانفیگ فایل مربوط به Selinux را ویرایش می کنیم و پارامتر Selinux=enforcing را به Selinux=permissive تغییر می دهیم

“SELINUX=enforcing”
REPLACE WITH
“SELINUX=permissive”

مطابق شکل زیر

فایل اصلی:

کرک cucm

فایل تغییر داده شده:

کرک cucm

سپس  CUCM را ریست می کنیم و ISO مربوط به CentOS را Unmount می کنیم.

پس از Boot شدن CUCM به صورت کامل ، می توانیم با User:root و پسوردی که در در مرحله 12 ایجاد کردیم به CUCM لاگین نماییم. توجه داشته باشید که مراحل بالا بسته به ورژن CUCM و همچنین ورژن مربوط به CentOS می تواند متفاوت باشد.

پس از لاگین کردن با دسترسی ROOT مهمترین قسمت کرک CUCM می باشد که با زدن دستورات زیر برای نسخه CUCM 8 به راحتی امکان پذیر است

su – informix

dbaccess $(dblutil -c) –

select * from licenseinfo

update licenseinfo set licenseunits=10000 where licenseunits=150

کرک CUCM نسخه 10

از نسخه CUCM 8.6 به بعد شیوه لایسنسیگ CUCM به طور کامل تغییر کرد و از روش DLU به سمت UCL , CUWL مهاجرت نمود. توضیحات تکمیلی در این خصوص را می توانید از این لینک مطالعه نمایید.

CUCM 10.5 جزو نسخه های محبوب و پر فروش محسوب می شد. کرک CUCM 10 چون لایسنسینگ متفاوت داشت در نتیجه کرک CUCM نیز متفاوت بود ولی در این نسخه نیز مانند نسخه های قبلی نیاز بود که ابتدا اصطلاحا CUCM را ROOT کنیم و پسورد مربوط به روت CUCM را جهت کرک ریست کنیم که مراحل همانند کرک CUCM 8 می باشد.

پس از انجام مراحل بالا می بایست Jar فایلها را جایگزین کنیم و درنهایت کرک CUCM 10 صورت می گیرد.

کرک CUCM 11

در این نسخه از CUCM  شیوه لایسنسینگ همانند نسخه 10 با استفاده از UCL , CUWL بود و در نتیجه و کرک CUCM 11 نیز مشابه نسخه 10 بود و همانند ورژن 10 ابتدا می بایست آن را Root کنیم و سپس Jar فایل ها را جایگزین نماییم .

این شیوه کرک تا نسخه CUCM 11.5.1.12900 امکان پذیر بود ولی از نسخه CUCM 11.5.1.13900 به بعد شیوه لایسنسینگ سیسکو کمی تغییر کرد و روش های قبلی پاسخگوی کرک CUCM 11 نبود.

کرک CUCM 12

شرکت سیسکو همزمان با ارائه CUCM 12 شیوه لایسنسینگ را نیز به Smart License تغییر داد و در نتیجه شیوه کرک CUCM 12 نیز به طور کلی تغییر کرد ولی همچنان در این روش نیز نیاز به استفاده از Root کردن CUCM وجود دارد و روش کار همانند قبل است با این تفاوت که در اینجا پیشنهاد استفاده از CentOS نسخه 7 می باشد که روش کار را در ادامه توضیح خواهیم داد.

1-ابتدا ISO مربوط به نرم افزار CentOS 7 را داخل Datastore مربوط به ESX آپلود می کنیم و آن را به ماشین CUCM مانت می کنیم.

2-در تب Options در قسمت Boot Option گرینه Force BIOS setup را چک مارک می زنیم مطابق شکل زیر:

3- ماشین مربوط به CUCM را Power On می کنیم و سرور به صورت اتوماتیک وارد BIOS می شود و در تب BOOT گزینه CD-ROM را به ابتدا لیست منتقل می کنیم مطابق شکل زیر:

cucm-crack

4- با زدن کلید F10 تنظیمات را save و خارج می شویم. VM از طریق CD مربوط به CentOS بوت می شود و از منوی نصب CentOS گزینه Troubleshoot را انتخاب می کنیم

cucm crack

5-از منوی بعدی گزینه Rescue a CentOS System را انتخاب می کنیم

cucm-crack

6-در مرحله بعد با انتخاب گزینه 1 هارد مربوط به CUCM را به CentOS مانت می کنیم و دستور chroot /mnt/sysimage را اجرا می کنیم

7-سپس دستورات زیر را اجرا می کنیم:

rm /etc/securetty

passwd root

با زدن دستور بالا Password مربوط به Root User را ریست می کنیم و Paasword مورد نظر خود را وارد می کنیم و جهت کرک  از نام کاربری Root و این Password جهت لاگین به CUCM استفاده می کنیم.

8- فایل passwd را با دستور vi /etc/passwd ویرایش می کنیم و خط مربوط به Root Login را مطابق شکل زیر تغییر می دهیم

9-فایل sshd_config را با زدن دستور vi /etc/ssh/sshd_config ویرایش می کنیم و گزینه PermitRootLogin را روی Yes می گزاریم و در صورت وجود کامنت (#) آن را بر می داریم

cucm-crack

سپس دو بار Exit را می زنیم و CUCM را ریست می کنیم و ISO مربوط به CentOS را Unmount می کنیم.

پس از Boot شدن CUCM به صورت کامل ، می توانیم با User:root و پسوردی که در در مرحله 7 ایجاد کردیم به CUCM لاگین نماییم.

متاسفانه در حال حاضر هیچ وبسایتی آموزش کرک CUCM  و یا کرک CUCM 12 را در اختیار کاربران قرار نداده است و به همین دلیل از ادامه مراحل کرک معذوریم .

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید لایسنس CUCM با ما تماس بگیرید.